Kytkinlevyn vaihtaminen T3 Synkroon

Takamoottoristen tekniikkapalsta, kori, voimansiirto, alusta, renkaat, autosähkö yms. bensa- ja dieselmalleille yhteinen keskustelu alue.
WanhaRouva
Vasta alkaja
Viestit: 6
Liittynyt: 21.04.2019 19:01

Kytkinlevyn vaihtaminen T3 Synkroon

Viesti Kirjoittaja WanhaRouva »

Ohjeita, miten vaihdan kytkin levyn? Kuvallisina vielä parempi,
Osku
AktiVWisti
Viestit: 1945
Liittynyt: 17.01.2016 16:20

Re: Kytkinlevyn vaihtaminen T3 Synkroon

Viesti Kirjoittaja Osku »

Pari kiristys liina askin alle sopivalle kireydelle pultit irti vaihdelaatikon ja mootorin väliset pultit irt, veterien sisa nivelet auki ja kardaani kans, kytkin tösylinteri myös irti, ja vaihde vipukin irti, sit vaan vaihde laatikon kiinnikkeet irti ja sit nykäsee laatikon rooikkumaan remmien varaan eteenpäin säätelee remmejä niin että laatikon saa eteen ja alas niin että tulee tilaa irroittaa kytkin asetelma ja levy. Jos ei ole käyttänyt kiristys liinoja paljon kannattaa varmistaa säädettävä remmin alta hallitunkilla jotta ei putoa laatikko maahan.
Laatikkoa ei kannata pudottaa maahan ellei aikomus ole tehdä myös muita korjauksia. Syosittelen kuitenkin tässä yhteydessä kampuran ja vaihdelaatikon kytkin pään stefojen vaihtoa kuin myös vauhtipyörän neulalaakerin vaihtoa nyt kun niihin pääsee käsiksi. Takasin laittaessä keskitä kytkin lyvy hyvin, muuten paketti ei mene kasaan. Syötå laatikkoa mootoria päin niin että siirät remmit hieman vinosti eteenpäin jolloin laatikko keinuu omalla painollaan mootoria päin tarkista että laatikko ja mootori on linjassa. pistä vaihde vivusta jokin vaihde sisään ei väliä mikä ja pyöritä käsin kardaanin laipasta kunnes kytkin akseli menee pooreille. jonka jälkeen laatikon ja mootorin väli pitäisi olla niin lähellä että saa jo pulteja kytkin kopasta kiinni. Sipulteja vuoroon kiini niin että laatikko ajaa suoraan mootoriin. Jos pultit vaativat kovaa kiristämista homma on joko vinossa ei pooreilla ta kytkin levy on huonosti keskitetty jolloin yritä kelsiä mikä edellämainituista kyseessä. Tuossa pähkinän kuoressa.
Remmit voi korvata haluamallaan nosto menetelmällä mutta tuo on hyväksi havaittu. Riipu myös siitä tekeekö rempan pukkien varassa vai autonostimella.
Avatar
dmn
101:en Juhlajäsen
Viestit: 3088
Liittynyt: 19.03.2012 15:26
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Re: Kytkinlevyn vaihtaminen T3 Synkroon

Viesti Kirjoittaja dmn »

Itse oon tehnyt (diesel) syncroissa vielä niin sellaiset U:n muotoiset raudat koneen kannakkeiden kiinnityspulttien tilalle, niin moottoriakin saa laskettua 10cm ilman että täytyy ottaa letkuja sen kummemmin irti. Tämän jälkeen onkin helppo operaatio liuttaa laatikko irti vaihdelaatikkonostimen päälle
< 15kWh/100km
Osku
AktiVWisti
Viestit: 1945
Liittynyt: 17.01.2016 16:20

Re: Kytkinlevyn vaihtaminen T3 Synkroon

Viesti Kirjoittaja Osku »

Joo siis tuon unohdin sano koneen kallistuma pitää hanskat esim kiristys liinalla tai hallitunkilla ta DMN mainitsemalla avalla.
Vastaa Viestiin