Moottorin vaihto

Takamoottoristen moottoripalsta, diesel ja bensa moottoreihin liittyvien asioiden alue.
SSKO
Vasta alkaja
Viestit: 1
Liittynyt: 24.06.2019 10:33

Moottorin vaihto

Viesti Kirjoittaja SSKO »

Mikä olisi kivuttomin moottorityyppi vaihtaa 1,6 td koneen tilalle syncro tölkkiin ??mitä on huomioitavaa jos ostaa koneen niin onko parasta ostaa koko auto vai onko esim 1,9 tdi kone tarpeeksi vanhasta samanlainen kuin 1,6 td ???vai onko pelkästään 1,9 td samanlainen .Mitä numeroita tai kirjaimia tai tyyppi koodia pitää olla siinä kivuttomassa mallissa tai siis vähemmän työläässä.
Kiitos ,Terveisin SSKO
Avatar
TT|
Swapman
Viestit: 6640
Liittynyt: 17.02.2012 18:01
Paikkakunta: Vantaa

Re: Moottorin vaihto

Viesti Kirjoittaja TT| »

viewforum.php?f=12 Tuolta T3 moottori -osiosta löytyy tietoa kysymyksiisi, ja jo tehtyjä vaihtoja. Lohkoltaan nuo kaikki rivi4 poikittaiskoneet apuakselilla on samat, joten sopivat 1.6TD tilalle.
Why do it right when you can do it yourself?
I on oltava!
ketsa
AktiVWisti
Viestit: 667
Liittynyt: 23.02.2012 21:12

Re: Moottorin vaihto

Viesti Kirjoittaja ketsa »

Moro. Minulla on pihassa synkrotölkki, johon on edellinen omista sovittanut 1.9 td koneen jonkin uudemman (ilmeisesti tdi:in) ahtimen. Samalla moottoriin on tehty perus isot huollot yms. Helpoin homma voisi olla ostaa tuosta autosta moottori kaikkine kiinnikkeineen ja uusine pakoputkistoineen :)

Halvemmaksi toki tulee haalia jostain volkkari, purkaa siitä moottoria ja omasta 1,6:sta sitten ottaa kaikki tarvittavat vinoon asennusosat. Aikaa pitää sitten vaan varata muutama päivä enemmän...

TDi muutoksesta on foorumilla hyvät ohjeet. Siinä saakin sitten vaihtaa sähköistä kaasupoljinta, perata johtoja, yms. ja varata muutamia päiviä/viikkoja/kuukausia aikaa lisää riippuen omasta osaamisen tasosta.
postitölkki-diisselitölkki-nelivetotölkki-lavatölkki
Lukittu