Tölkki hymyilee

Vw konsernin autohin liittyvä keskustelualue.
Avatar
Jukkapoika
AktiVWisti
Viestit: 621
Liittynyt: 26.02.2012 00:22
Paikkakunta: Sti

Re: Tölkki hymyilee

Viesti Kirjoittaja Jukkapoika »

Caravellix kirjoitti:Tuoreimmat ovat ´72:
Juu, tuo vuosi '72 oli kyllä tiedossa... ja sen jälkeenkin autot saivat mustia lappuja niin kauan kun niitä maakuntien konttoreilla riitti.
umpikalsari kirjoitti:1986 malliset mahdollista saada vuonna 2017 museorekisteriin.
Ja joo - en tullut ajatelleeksi että vaikka 30 vuoden museoikä olisikin jo täynnä, rekisteröinti onnistuu vasta vuotta myöhemmin.
Tölkki81
Vasta alkaja
Viestit: 18
Liittynyt: 07.05.2015 18:25

Re: Tölkki hymyilee

Viesti Kirjoittaja Tölkki81 »

Ite kyllä tavallaan ymmärrän noitten mustien kilpien valinnan, aattelin itekin samaa, kun pari vuotta sitten harkitsin entisöintiä. En tiedä, enää en varmaan päätyisi niihin kuitenkaan.

OT Täällä suunnalla missä minä asun kyllä museomiehen leuat loksahti, kun kävin muutama vuosi sitten näyttämässä dieselien ensimmäistä vuosikertaa olevaa räpeltämätöntä ikkunapakettia. :D Tuli selväksi, ettei kyseinen tarkastaja kauheasti dieseleistä perusta, vaan piti niitä vissiin köyhien veronkiertovehkeinä. Ymmärsin vähän, että maalipinnankin olisi pitänyt olla entisöinnin jälkeen parempaa kun tehtaalta tullessaan. Niillä oli joku käkkylä tallissa lopputarkastuksessa ja sanoi että otapa tuosta yksityiskohtaisesta entisöinnistä mallia. Totesin, että ihan yhtä hyvältähän tuo minunkin näyttää, pitää vaan katsoa muutaman metrin kauempaa. :) Se kokemus riitti, minun puolesta pitäköön tunkkinsa, en todellakaan tapa auton historiaa ylientisöimällä paremmaksi kuin tehtaalta tullessaan eli en hävitä ajan tuomaa patinaa mihinkään.

Miksei Suomeen jo saataisi perustettua jonkinlaista harrasteautorekisteriä :|
Avatar
Caravellix
AktiVWisti
Viestit: 347
Liittynyt: 19.04.2012 16:12
Paikkakunta: Perniö

Re: Tölkki hymyilee

Viesti Kirjoittaja Caravellix »

Joo, mikähän vimma näillä musotarkastaja-ylipapeilla on aina vaatia ajoneuvon historian ja käytönjälkien poispyyhkimistä ja ylientisöintiä? Kulunut, mutta siisti ja ehjä pitäisi kyllä kelvata jo ihan museoajoneuvoasetuksenkin mukaan. Eihän muitakaan museoesineitä ensin kunnosteta uudenveroisiksi ennen esillelaittoa.

Alkuperäisten, uudesta asti kiinniolleiden kilpien vienti silputtavaksi ja korvaaminen uusilla ikäkauteen kuulumattomilla tappaa kyllä myös aika tehokkaasti sitä historiaa... Eri tilanne, jos kyseessä on tuontiauto, tosin silloinkaan en ymmärrä mustia kilpiä ´72 uudemmissa, on ne vaan niin typerän näköiset.

Umpikalsarille kuitenkin kiitos ja kumarrus taas yhden Tölkin saattamisesta mr-kuosiin, well done :)
Design is not simply art, it is elegance of function. - Ferdinand Alexander ´Butzi´ Porsche
DJSigma
AktiVWisti
Viestit: 981
Liittynyt: 18.09.2012 15:55
Paikkakunta: Lahti

Re: Tölkki hymyilee

Viesti Kirjoittaja DJSigma »

umpikalsari kirjoitti:Jos lukitsisimme museoiäksi tuon 1979 lopun , tölkkejä ei museorekisterissä esiintyisi-onneksi ehdin ennen sitä :D
Tämä oli heitto siihen, kun juuri vähän aikaa sitten luin jonkun mobilistiukon haastattelun, jossa se kauhisteli, että 80-luvulla alkoi autot olla jo niin hyviä, että niillä voi vieläkin ajaa (!), niin hänen mielestään pitäisi nostaa ikärajaa sen takia. :lol:

Että laitetaan saman tien joku pysyvä vuosilukuraja, niin voi mobilisti lakata huolehtimasta, että liian nuoria autoja tulee museorekisteriin... ;)

Ja tehtiinhän niitä tölkkejä vähän jo -79.
Caravelle C 1,6TD -88 "Punukka"
Caravelle MultiGLvan Syncro 1,9TDi -88 "Hopukka"
Avatar
beretta
Tölkkitohtori
Viestit: 666
Liittynyt: 21.02.2012 16:53
Paikkakunta: Beretta´s T3 Ranch Oulun seutu
Viesti:

Re: Tölkki hymyilee

Viesti Kirjoittaja beretta »

niinniin.Nämä kulkineethan vaan paranee vanhetessaan :) ja jokainen muokkaa tölkkinsä millaiseksi itse parhaakseen haluaa.Iso peukku museotölkille sekä omistajalle 8-)
-86 Transporter 1.9mtdi syncro"ponsse"
-89 Caravelle 1.6td oettinger "kapo the kampperi
-01 Golf 1.6sr
-85 caravelle 1.6td
-89 lada Niva Sergei Iwanowitch 1.6 powered by weber 2x28
Vastaa Viestiin