Sivu 1/1

Mitä öljyä ja mikä suodatin 1.9TDI -koneeseen?

ViestiLähetetty: 04.07.2017 19:27
Kirjoittaja Hanttapuli
Motonet tarjoaa kolmea eri vaihtoehtoa suodattimeksi. Eli mikähän niistä mahtaa olla oikea? Lisäksi suositellut öljyt on kaikki longlifeja. Minulla ei sitä ilmeisesti kannata ostaa, kun ajot on pääasiassa lyhyitä kaupunkipyrähdyksiä. Eli mitä Castrolia ostan?

Re: Mitä öljyä ja mikä suodatin 1.9TDI -koneeseen?

ViestiLähetetty: 04.07.2017 20:28
Kirjoittaja dmn
Ihan täsmälleen en osaa vastata, mutta motonetista löytyi suht edullinen GM brandätty öljy (made in alankomaat), joka täytti mm. R5 ja V10 pumppusuutinkoneiden speksit (ainakin ei long-life ohjelmalla). Jos sitä käyttäää tuskin kauhean paljon pieleen voi mennä.

Re: Mitä öljyä ja mikä suodatin 1.9TDI -koneeseen?

ViestiLähetetty: 05.07.2017 13:56
Kirjoittaja TT|
Longlife leimattuja ne taitaa olla lähes kaikki oikealla luokituksella olevat öljyt, eikä se mitään haittaa vaikka lyhyemmällä välillä niitä vaihtaisi. Teboil Diamond Dieselkin on longlife.
Kunhan katsot että on PD-koneelle riittävät luokitukset niin sitten se on enempi maku ja hintakysymys mitä liruttaa. Viripeleissä tuntuvat suosivan esim raskaankaluston öljyjä, joissa on enempi sinkkiä. Essonbaarin mukaan auttaa juuri PD koneiden nokkia kestämään.

Re: Mitä öljyä ja mikä suodatin 1.9TDI -koneeseen?

ViestiLähetetty: 05.07.2017 16:38
Kirjoittaja Hanttapuli
Kahta eri vaihtoehtoa suositteli varaosaliikkeen kone rekisterin perusteella. Otin huokeampaa, kun ei niitä kilometrejä niin paljoa tule. Suodattimesta oli yksi ainoa vaihtoehto, niin päätös oli helppo.