Sivu 1/1

LT 31 TD diesel pumpun korjaus

ViestiLähetetty: 04.10.2017 09:57
Kirjoittaja Geijo
Itsellä on tuollainen LT alustainen Matkaaja vuosimallia 88. Oikein turbon kera. Mutta siinä dieselpumppu vuotaa sieltä hammashinnan seudulta. Oletin, että tiivisteen vaihto riittää, mutta tuossa kun erään firman kanssa juttelin niin koko pumppu pitää purkaa atomeiksi ja vaihtaa myös sen akselin laakeri sinne. On kuulemma jonkin asteen tyyppivika. Se pumpun hihna on kiristetty liian tiukaksi ja se sitten vaurioittaa sen laakerin. Osat ei ole kalliita, mutta työ on. Koska siinä menee melkein koko päivä. Eli kustannus n.700€. Pikkusen liikaa maksaa. 150€ säästää jos itse ottaa sen irti ja asentaa takaisin. Mutta sitten taas tuo liian kireä hihna ongelma tulee eteen tai se on liian löysä. Enkä tiedä pitääkö tuo pumppu jotenkin ajoittaa?

Joten kysymys kuuluu saako tuohon jostain toista pumppua mikä olisi korjattu? Tuon liikkeen mukaan uusi pumppu on n.3000e.

Re: LT 31 TD diesel pumpun korjaus

ViestiLähetetty: 04.10.2017 10:17
Kirjoittaja dmn
Voi olla perääkin tai voihan se stefakin vuotaa ihan vanhuuttaan. Yksi pumpun runko tullut vastaan jossa on selvästi ollut klappia, mutta ei sekään vuotanut. Itse kyllä ostaisin irtostefan ja vaihtaisin sen. Jos vika uusii niin sitten parempi pumppu tilalle.

Ajoitus hoidetaan pumppua kääntämällä. Jos merkkaa pumpun asennon runkoon nähden ja laittaa nippusiteillä remmin kiinni hihnäpyöriin niin teoriassa on mahdollista saada se samaan kohtaan. Pumpun hihnapyörä on kiilan kanssa lukittu akseliin nähden. Nokka-akselin päässä ei ole mitään kiilaa, eli jos sen ottaa auki, niin sitten pääsee harjoittelemaan ajotusta mittakellon kanssa.

Re: LT 31 TD diesel pumpun korjaus

ViestiLähetetty: 04.10.2017 10:30
Kirjoittaja Geijo

Re: LT 31 TD diesel pumpun korjaus

ViestiLähetetty: 04.10.2017 12:24
Kirjoittaja dmn
Juu pitäisi sopia. Tietysti pienellä varauksella voi suhtautua ebay peruskorjattuihin, saattaapi olla että on vaan vedetty hopeasprayt päälle :-)

Re: LT 31 TD diesel pumpun korjaus

ViestiLähetetty: 04.10.2017 13:52
Kirjoittaja Geijo
Klaukkalan Diesel ilmoitti korjauksen hinnaksi n.400-430€. Sillä oletuksella, että pumppu on irroitettu ja se on niiden käsissä suoraan. Niiltä löytyy kuulemma osia hyllystä ja joitain osia on ihan käytettynä.

Sen irroituksen ei luulisi kovin vaikea homma olevan. Mutta tuo kiinnitys sitten. Ei kyllä hajuakaan sen ajoituksesta. Nuo ottaisi 98e/tunti. En tie kauan tuollaisella ammattimiehellä sitten menee irroitella pumppua ja kiinnittää se takas. Tuskin siinä paria tuntia kauempaa menee?

Re: LT 31 TD diesel pumpun korjaus

ViestiLähetetty: 04.10.2017 19:20
Kirjoittaja dmn
Pari tuntia on varmaan aika osuva arvio.