LT Webaston puhallinkytkentä

Tekniikkapalsta: Alusta, kori, renkaat, sähköt, voimansiirto.
Discussion forum for: Body, driveline, electrics, suspension.

LT Webaston puhallinkytkentä

ViestiKirjoittaja Japimon » 19.10.2015 21:26

Hellurei!
Talvi tulee ja skrapaaminen vituttaa, niinpä nohevana poikana ostin käytetyn webaston, ja asentelin sen aikani kuluksi autoon.
Vesi ja polttoainepuoli ovat jo kytkettynä, enää pitäisi keksiä mihin yhdistän webaston puhallinreleeltä tulevan johdon.

Tämä poika kun ymmärtää sähköistä yhtä paljon kuin sika ulkoavaruudesta. Shköä joko on tai ei ole. Nyt ovat hyvät neuvot tarpeen.
Yritin yhdistää johdon puhaltimen katkaisijalle tulevaan johtoon. Tämän seurauksena kun webasto herättää puhaltimen henkiin, se myös kytkee autoon "sytytysvirrat" päälle. Ei toimi niin siis. Sitten koitin yhdistää webaston johdon siihen punasiniseen johtoon, jossa menee tasajännite puhaltimelle katkaisijalta. Toimi muuten ihan hyvin, mutta koko webasto toimii vain sillon ku autossa on virrat päällä ja sammuu hätäsammutuksella samantien kun laittaa virrat pois.

okei. Sitten koitin uusiksi siihen johdolle mikä tulee katkaisijaan. Tällä kertaa laitoin diodin siihen johtoon mikä menee virtalukolle päin, jottei webasto pääsisi kytkemään sytytysvirtaa. Toimi vallan mainiosti, sytytysvirta ei kytkeydy, mutta kun ei lähde puhallinkaan päälle.

Nyt menee pienellä pojalla sormi suuhun ku ei enää ymmärrä. Mihin te muut olette johdot kytkeneet? Tai voisiko joku tarkistaa, mihin niiden tehdasasenteisten eberien johdot menee?
Olisi mukava saada sähköt niin, että voisi katkaisijasta säätää puhallusnopeuden. Välillä kun riittää se kakkostehokin, mutta joskus vaan tarvii nopeasti kabiinin kuumaksi.

Kiitoksia paljon vastauksista jo etukäteen. En haluisi viedä tuota mihinkään autosähköliikkeeseenkään, budjetti on nyt jo ylittynyt, ja tuollaisissa liikkeissä kulmien kohautuskin maksaa sen 100e
Japimon
Vasta alkaja
 
Viestit: 9
Liittynyt: 05.01.2014 13:08

Re: LT Webaston puhallinkytkentä

ViestiKirjoittaja dmn » 19.10.2015 22:30

Kyllä tuon diodin lisääminen ennen puhallinreleeltä tulevaa liitosta pitäisi toimia. Koititko diodia molemmin päin?

Tehdasasenteisten johdotus saattaa poiketa aika paljonkin jälkiasennuksista, saattaa olla mm. magneettiventtiileitä, joilla estetään veden kiertämistä moottorissa (=enemmän lämpöä kabiiniin)..
Avatar
dmn
101:en Juhlajäsen
 
Viestit: 2582
Liittynyt: 19.03.2012 15:26
Paikkakunta: Kaarina


Paluu Tekniikka - Technical

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa