Transporter Syncro 2.1 WBX "Syöksysämpylä"

Projektikertomus alue jossa voit kertoa autosi rakentelusta. Section for your project

Re: Transporter Syncro 2.1 WBX "Syöksysämpylä"

ViestiKirjoittaja Osku » 31.01.2019 08:57

Kyse on vain ylläpitolaturin nostamasta jänitteestä ja ylittääkö se erotin relewn jännitteen. Lisäksi se voi hämmentää nykyisiä älylatureitq ja ne saattaa polkaista itsensä pois latauksesta. Muutenhan tuo rele on tunnoton eli kun Voltit käyttö akussa nousee rajan yli silta kytkeytyy, raja on asetettu normaalin lataus jännitteen ja akun lepojännitteen väliin(n. 13.5).
Osku
AktiVWisti
 
Viestit: 1282
Liittynyt: 17.01.2016 16:20

Re: Transporter Syncro 2.1 WBX "Syöksysämpylä"

ViestiKirjoittaja Ilmari » 16.02.2019 21:51

Osku kirjoitti:Kyse on vain ylläpitolaturin nostamasta jänitteestä ja ylittääkö se erotin relewn jännitteen. Lisäksi se voi hämmentää nykyisiä älylatureitq ja ne saattaa polkaista itsensä pois latauksesta. Muutenhan tuo rele on tunnoton eli kun Voltit käyttö akussa nousee rajan yli silta kytkeytyy, raja on asetettu normaalin lataus jännitteen ja akun lepojännitteen väliin(n. 13.5).

Joo, tulin muutenkin siihen tulokseen että harvoinpa sitä tarttee käynnistysakkua ladata, paitsi jos auto pidemmän aikaa seisoo. Niin että hupiakku noista kahdesta enemmän kaipaa sitä latausmahdollisuutta ja siihen ne kiinteät kaapelit myös laitoin.

Tän viikon oon ollut lomalla niin on mukavasti ehtinyt askartelemaan. Alkuviikosta otin kojelaudan irti ja tää viikko on mennyt sähkötöitä harjoitellessa.
_IGP5468.jpg
_IGP5468.jpg (1.71 MiB) Katsottu 563 kertaa


Startille ja laturille vedin akulta tuoreet kaapelit. Ajovalot releytin ja vedin lisävaloja varten virtakaapelin valmiiksi. Entinen kasettisoitin vaihtui vähän nykyaikaisempaan soittimeen, jonka kytkin hupiakkuun. Kaiuttimien kaapelit puuttui autosta kokonaan, mutta laitoin uudet ovikajarit ja niille kaapelit ja lisäksi diskantit kojelaudalle. Aiemmin oli tarkoitus laittaa myös vahvistin ja erilliset kajarit kontin puolelle, mutta tiukan budjetin vuoksi joutui nöyrtymään ja lykkäämään myöhemmäksi. Ihan kivasti kuuluu kyllä jo noista luukuttimista tuonne kontin puolellekin. Subbaria varten laitoin rca-piuhan valmiiksi, josko saisi ohjaamon puolelle väliseinää vasten jonkun "aktiivimallin" kompaktissa kotelossa. Kojelaudalle vielä vähän usb-pistokkeita sekä lämpömittari. Kaikki kojelaudan polttimot vaihtui ledeihin.

Netissä tuli vastaan tällainen modi http://wiki.club8090.co.uk/index.php/VW ... grade_(PWM) tilasin jo tuon PWM-kytkimenkin valmiiksi, mutta en sitten viitsinyt alkaa turaamaan. Onko jollakulla tuosta kokemusta? Tänään pistin kaiken takaisin pakettiin ja yllätys oli suuri kun kaikki toimi kerralla. No, ei sentään ihan kaikki; pari kojelaudan led-polttimoa oli väärin päin ja joutui ne kääntelemään että sai valot palamaan. Mutta ihmeen hyvin silti.
_IGP5476.jpg
_IGP5476.jpg (1.5 MiB) Katsottu 563 kertaa

Sähkötyöt alkaisi olla purkissa tältä erää. Konttiin on hupiakun sähköt vetämättä, mutta pitää ensin vähän miettiä, mihin haluaa sähköpääkeskuksen kontissa. Onko kellään muuten ylimääräisenä noita tuuletuksen säätimien muovipäitä? Edellinen omistaja oli katkaissut yhden ja liimannut epoksilla kasaan. Mie sen irrotusvaiheessa taas katkaisin ja liimasin uudelleen, mutta ei varmaan pitkään kestä.
_IGP5424.jpg
_IGP5424.jpg (1.91 MiB) Katsottu 563 kertaa
Avatar
Ilmari
Vakiintunut käyttäjä
 
Viestit: 50
Liittynyt: 23.10.2018 13:05
Paikkakunta: Joensuu

Re: Transporter Syncro 2.1 WBX "Syöksysämpylä"

ViestiKirjoittaja jolkkon » 17.02.2019 19:49

Kivan näköistä! Vaihdoitko myös mittariston valot (3kpl) ledeihin? Jos niin mistä hommasit polttimot ja minkälaiset?
T2b '73 bussi, Kupla '72, Doppeli TDI '84
Avatar
jolkkon
AktiVWisti
 
Viestit: 390
Liittynyt: 19.06.2012 17:19
Paikkakunta: Joensuu DWL

Re: Transporter Syncro 2.1 WBX "Syöksysämpylä"

ViestiKirjoittaja Ilmari » 17.02.2019 21:11

Kiitti. Vaihdoin joo nekin mittariston polttimot. Eli näitä https://campervanculture.com/shop/t3-dash-bulb-high-power-smd-led-warm-white/ miulla on justiin noita "warm white" versioita mitkä on aika saman värisiä kuin orkkisvalot, mutta saatavilla on myös kirkas valkoinen. Tilasin itse asiassa koko tuon sarjan missä on kaikkiin auton polttimoihin led-vastineet. Parkkivaloihin ja kilven valoihin jätin orkkikset mutta muissa on nyt ledit. Saa nähdä mitä katsastusmies tykkää noista. :)
Avatar
Ilmari
Vakiintunut käyttäjä
 
Viestit: 50
Liittynyt: 23.10.2018 13:05
Paikkakunta: Joensuu

Re: Transporter Syncro 2.1 WBX "Syöksysämpylä"

ViestiKirjoittaja Ilmari » 28.02.2019 23:14

Tuli tarve käydä päiväseltään Syötteellä, vähän niin kuin muuttohommissa jelppaamassa ja vielä mahdollisuus veloittaa bensakuluissa, niin ajattelin että miksipä en menisi Syöksysämpylällä? Alkuviikosta ehostin auton taas ajokuosiin. Katossa on jo reiät tuulettimia varten, joten piti asennella kattotuulettimet väliaikaisesti paikalleen reikien peitoksi. Alkuperäiset rosterikuvut maalattiin auton katon väriä vastaavalla, tai siksi oletetulla värillä. Vasta jälkikäteen tuli vertailtua ja huomattua että auton katto on aika paljon keltaisempi. Mutta on nuo miusta silti nätimmät noin kuin rosteriset tai normivalkoiset, jos ne ylipäätään sieltä katolta mihinkään näkyy.
_IGP5488.jpg
_IGP5488.jpg (906.23 KiB) Katsottu 388 kertaa

Aika vähän on tähän mennessä tullut tehtyä mitään pelkästään ulkonäöllisistä syistä. Mutta hra jolkkon :n luona tuli ihasteltua mustiksi maalattuja eturitilöitä, niin piti itsekin sellaiset tehdä. Hämärässä varastossa olin kerrassaan ylpeä maalaustuloksesta; ihan kuin uudet! Päivänvalossa tarkasteltuna maalausjälki ei sitten ihan niin priimaa ollutkaan mutta hyvännäköiset on silti. Tässä ennen/jälkeen -kuva:
grillivertailu.jpg
grillivertailu.jpg (286.48 KiB) Katsottu 388 kertaa

Kertaalleen meinasi pelihousutkin repeytyä kun huomasin että mittariston kello ei enää toimi. Ekaksi tietysti epäilin sen johtuvan mittariston ja kojelaudan purku- ja kasausprojektista, ja kerkesin jo mittariston irrottamaan mutta eipähän sieltä tietenkään mitään ilmeistä vikaa löytynyt. Päätin antaa homman toistaiseksi olla ja siirryin asentamaan puuttuvaa sisävaloa. Siinä hommassa huomasin että eipä toimi enää sisävalotkaan, jolloin syttyi :idea: omassa päässä. Samassa sulakkeessa on kello ja sisävalot näköjään, ja irrotetun sisävalon johdot oli menneet itsekseen oikosulkuun. :D

Eilen tein Syötteen reissun. Sen verran epäilytti tölkillä lähteä että piti autoliiton plus-jäseneksi liittyä ennen lähtöä... Hieman hapokas 900km ajoa yksinään, mutta Syöksysämpylä pelas kuin unelma. Mahtava oli ajella; nyt kun radiokin toimii ja releytetyillä ajovaloillakin jo jotain näkee. Hieman se lisäpitkiä jää huutamaan, mutta jospa tämä talvi menis noilla. Syöksysämpylä pääsi perillä ekaa kertaa ihan hyötyajoonkin kun muuttokuorman kuorma-auto hyytyi tiukkaan nousuun Syötteellä niin siirrettiin lasti tölkkiin ja sillä kevyesti loppumatka :) Reissun keskikulutuskin oli WBX:lle varsin maltillinen 10,37. Maantieajot ajelin takavetoisena ja lumisemmilla pätkillä decouplerilla visko mukaan. En kyllä tiedä vaikuttaako tuo decoupler oleellisesti kulutukseen, varsinkaan yhdistettynä viskokytkimeen. Paluumatkalla satoi räntää, ja siksi pysähdyin Puolangan pessimismipäivillä.
_IGP5491.jpg
_IGP5491.jpg (730.22 KiB) Katsottu 388 kertaa
Avatar
Ilmari
Vakiintunut käyttäjä
 
Viestit: 50
Liittynyt: 23.10.2018 13:05
Paikkakunta: Joensuu

Re: Transporter Syncro 2.1 WBX "Syöksysämpylä"

ViestiKirjoittaja Ilmari » 01.03.2019 20:14

Tänään tuli käytyä leimalla, ja läpihän se meni että heilahti. Pakokaasumittauksessa happi vissiin vähän ylärajoilla, eli ilmeisesti pakoputki jostain vuotaa. Sen on kyllä näköinenkin että ihme jos ei jo jostain vuoda... Lähiaikoina pitäis varmaan sillekin jotain tehdä.
20190301_001.jpg
20190301_001.jpg (1.14 MiB) Katsottu 347 kertaa
Avatar
Ilmari
Vakiintunut käyttäjä
 
Viestit: 50
Liittynyt: 23.10.2018 13:05
Paikkakunta: Joensuu

Re: Transporter Syncro 2.1 WBX "Syöksysämpylä"

ViestiKirjoittaja Ilmari » 14.03.2019 23:06

Hiljalleen etenee. Syöksysämpylä oli viikon verran ajossa tuon katsastuksen ja Syötteen reissun yhteydessä. Seinien vanerointia varten tehtiin pahvista sapluunat. Kaikki vanerit meni uusiksi, mutta liukuovi ja takaluukku oli helppoja kun pystyi vanhaa vaneria käyttämään sapluunana uuden teossa. Sivuseinissäkin pystyi hyödyntämään entisiä vanereita mutta nyt tehtiin yhdestä palasta per seinä. Vähän jännitti vaneriliikkeestä noita hakiessa että kuinkahan persiilleen meni :D Mutta yllättävän vähällä vaivalla meni paikalleen. Värivalinta oli helppo, sillä paikallisessa liikkeessä oli 4-millisenä filmivanerina vain tuota punaruskeaa puukuosia. Miun mielestä ihan kivannäköinen varsinkin verrattuna siihen edelliseen keltaiseen, ja voihan tuon maalta/verhoilla jos alkaa tympimään. Tässä oli alkuperäiset:
_IGP5233_01.jpg
_IGP5233_01.jpg (1 MiB) Katsottu 201 kertaa

Ja tältä näyttää nyt:
_IGP5500.jpg
_IGP5500.jpg (1.47 MiB) Katsottu 201 kertaa

Nuo alkuperäiset voisi saada hakupalkalla jos jollain on niin kova tarve että nuo välttää. Tuossa nyt-kuvassa näkyy etualalla tämänhetkinen projekti. Miulla on hieno visio konttiin tulevasta laverista ja moottoritilan eteen tulevasta laatikosta. Valmiina tuon pitäisi olla hyvinkin yksinkertainen, mutta nyt suunnitteluvaiheessa on kyllä aikaa palanut ja huolella. Tarkoitus oli tuo Planarikin ostaa vasta ensi syksynä, mutta alkoi tuntumaan että en osaa sitä ottaa rakentelussa huomioon ellen pääse konkreettisesti hypistelemään niin piti sekin jo nyt ostaa. Laatikon poljalle olis tarkoitu tuo Planari ja alkuperäinen vesikiertolämppäri laittaa, ja laatikon päälle pitäisi jäädä tilaa vielä työkaluille yms. Etuseinään tulee invertteri ja parit usb-pistokkeet yms. Laverin "mekanismin" arvelin tehdä sisäkkäisistä huonekaluputkista ja saranoida päälivanerit. Pohjaan laitan eristeeksi Finnfoamia ja kontin väliseinän kaunistukseksi tulee verhoiluhuopaa.

Kattoon taitaa tulla niin ikään vaneri, mutta se saattaa jäädä myöhempään vaiheeseen. Jos nyt kesään mennessä saisi nuo sänkysysteemit ja kontin sähköt kuntoon, niin pääsisi jo johonkin reissuun.
Avatar
Ilmari
Vakiintunut käyttäjä
 
Viestit: 50
Liittynyt: 23.10.2018 13:05
Paikkakunta: Joensuu

Re: Transporter Syncro 2.1 WBX "Syöksysämpylä"

ViestiKirjoittaja Hanttapuli » 15.03.2019 11:47

Hyvin etenee ja vielä on kesäänkin aikaa!
T5 vm. 2009. 1.9 TDI. Pitkä paku.
T3 vm. 1986. mTDI. Armylanssi.
T3 vm. 1980. Type 4 -projekti.
FVWA:n jäsen 10/2013.
Avatar
Hanttapuli
AHUttaja
 
Viestit: 2452
Liittynyt: 25.04.2013 20:51
Paikkakunta: Oulu

Edellinen

Paluu Projektit - Projects

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron